Kaleien: een authentieke schildertechniek

Kaleien is één van de mogelijkheden van renovatie van uw gebouw die Caro Services kan verzorgen. Niet alleen geeft kaleien een natuurlijk zicht en rustige look aan de buitenzijde van uw gebouw. Maar het is ook goed toe te passen voor gebouwen die voldoen aan de hedendaagse isolatienormen.

Onze specialisten zorgen voor een perfect resultaat, waardoor uw gebouw er weer jarenlang stralend uitziet. Kortom een authentieke schildertechniek voor hedendaagse gebouwen.

Wat is kaleien

Kaleien is een oude schildertechniek voor het authentieke afwerken van buitengevels. Daartoe wordt een dikke kalklaag in 2 lagen aangebracht met een blokborstel. Niet alleen is de kalei laag weerbestendig, maar laat ook de structuur van het metselwerk zichtbaar.

De kleurnuance in de kaleilaag wordt onder andere bepaalt door de gebruikte blokborsteltechniek en de zuigkracht van de ondergrond. Samen bepaalt dit mee het uitzicht.

De kleuren van kalei worden verder aangemaakt door toevoeging van natuurlijke pigmenten. Daardoor geeft dit een zeer natuurlijk uitzicht en brengt het een rustige look. Je kan daardoor heel mooie resultaten krijgen om oud en nieuw te combineren, maar met respect voor het karakter van het oudere gebouw.

Werkwijze

Het is aanbevolen om de kalei in 2 lagen aan te brengen. De dikte 1 - 3 mm van de kalei wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid aanmaakwater, de borstel en het aantal lagen. Daarnaast wordt de kalei samengesteld met minerale grondstoffen en een cementvrije binding. Zoals kalk en hydraulische kalk.

Bovendien zijn ze ademend en vochtregulerend. Daardoor is kaleien bijna volledig damp-open. Vandaar dat dit de ideale oplossing is voor gevels die aan de hedendaagse isolatie normen voldoen. Kortom kaleien is dus zowel mooi om het authentieke karakter te bewaren, maar ook om een moderne look te creëren. Terwijl je daarnaast ook aan de isolatienormen kunt voldoen.

Klik hier voor meer referenties van kaleien en schilderen

Of kies uit één van de vele andere diensten om uw pand van binnen en buiten te kuisen: glasbewassing, dakontmossing, werf opkuisen, gevelreiniging, schilderen, schoonmaak. Bovendien worden onze diensten aangepast aan uw noden en wensen.